Punjene pečurke malo ko ne voli, a mi vam donosimo odličan recept za ukusnu prolećnu varijantu ovog jela.

Sastojci

300 grama šampinjona (birajte krupnije pečurke)

150 grama pilećeg belog mesa, isečenog na sitne kockice

70 grama rendanog kačkavalja

150 grama spanaća

Manja glavica crnog luka, sitno iscekanog

Soli i bibera po ukusu

Dve kašike ulja

Priprema:

Pečurke operite, osušite i odvojite kapice. Svaku malo izdubite kašičicom. Luk, spanać i nožice pečuraka sitno iseckajte, pa na propržite na ulju.

Dodajte pileće belo meso, sitno iseckano, posolite i pobiberite po ukusu, pa izdinstajte. Izdinstanim mesom punite kapice pečuraka i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta, s tim što na polovini pečenja treba da pospete pečurke narendanim kačkavaljem, a zatim da vratite u rernu da se napravi "korica" od sira.

Služite toplo.