Spolja krckav, a unutra mekan - evo kako da spremite ovu sjajnu poslasticu!

Sastojci:

450 grama lisnatog testa

250 grama rikote

85 grama meda

¼ kašičice mlevenog kardamoma

¼ kašičice ekstrakta badema

Šolja suvog grožđa

¼ šolje šećera u prahu

Dve do tri kašike mleka

Priprema:

Na pobrašnjenoj površini razvucite test i oblikujte ga u pravougaonik. U manjoj posudi pomešajte sir, med, kardamom i ekstrakt vanile.

Nadev premažite preko testa, oko centimetar do ivica. Pospite suvo grožđe, pa urolajte testo, a zatim ga savijte u krug.

Prebacite ga u pripremljen pleh i ostavite da narasta oko pola sata.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, nožem na nekoliko mesta rasecite površinski sloj testa, i pecite oko 20-25 minuta.

Kada se kolač ohladi, u manjoj posudi pomešajte mleko i šećer u prahu, pa prelijte preko i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!