Ako volite ribu, i želite jednostavno da je pripremite, ovo je recept za vas.
Pastrmka je omiljena riba na posnoj trpezi, ali se može pripremiti i kada želite ukusan obrok koji je brzo gotov i ne zahteva mnogo truda.
Sastojci:
Jedna pastrmka
500 grama krompira
Decilitar belog vina
Maslinovo ulje
So, biber
Ruzmarin
Limun
Tri čena belog luka
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir oljuštite i isecite na manje komade, poređajte ih u pleh za pečenje. Limun isecite na kriške.
Pastrmku osušite ubrusom, dobro posolite i pobiberite i spolja i iznutra, biće ukusna i dobiće hrskavu kožicu.
U pastrmku stavite ruzmarin i pola kriški limuna, kao i jedan čen belog luka.
Ostatak belog luka sitno iseckajte i rasporedite po krompiru. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Položite ribu na krompir, zalijte belim vinom i po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja. Režnjeve limuna poređajte po njoj i pecite 20-25 minuta. Poslužite toplo!
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju
"Reći ću vam sada kakav je čovek Nikola Mirotić": Burna konferencija Mesine, progovorio posle 6 godina ćutanja
U mrežastim čarapama i miniću: Voditeljka na koncertu Jelene Rozge, prva došla i pokazala izvajane noge
Partizan traži da KSS ukine novo pravilo! "Protivno je propisima, Savez nije ovlašćen za to"
Masovni ubica Uroš Blažić slagao da je pretučen? Odveli ga odmah na pregled nakon izjave i ustanovili jedno