Sastojci:

Kora:

250 g mlevenih lešnika

200 g šećera

200 g brašna

3 dl crnog vina

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

½ kašičice sode bikarbone

1 kašičica cimeta

1 kašičica mlevenog karanfilića

Fil:

8 kašika džema od kajsija

50 g iseckanih lešnika

Glazura:

150 g posne crne čokolade

1 kašika margarina

1 kašika ruma

lešnici

Priprema:

Kora: Izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodati crno vino i dobro sjediniti smesu. Izliti u pripremljen kalup prečnika 26 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni C. Ohlađenu koru poprečno preseći na dva dela. Džem od kajsija ugrejati, dodati iseckane lešnike, pa time nafilovati kore. Glazura: Čokoladu i margarin otopiti na pari, pa dodati liker. Premazati celu tortu i ukrasiti lešnicima.