Lagana i hranljiva, ova salata je odličan izbor za prvi jutarnji obrok - evo kako da je napravite.
Sastojci:
Za preliv:
Pola šolje kelja
Kašičica limunovog soka
Kašika jabukovog sirćeta
Čen belog luka
¼ šolje maslinovog ulja
Dve kašike peršuna
Dve kašike meda
Kašika vode
Za salatu:
Četiri "lista" slanine
Manja glavica crnog luka
Dve šolje kelja
Tri kuvana jaja
Jedan avokado
Jedan slatki krompir srednje veličine
Priprema:
Da biste napravili preliv, stavite sve sastojke za preliv u blender i izblendirajte da dobijete glatku smesu. Probajte i po želji dodajte začine.
U tiganju propržite slaninicu da bude hrskava, zatim je izvadite, a u tiganju propržite luk. Krčkajte ga desetak minuta, pa izvadite iz tiganja.
U istom tiganju nakon toga propržite slatki krompir osam do deset minuta – posle tri-četiri minuta poklopite tiganj, da bi krompir brže bio gotovo.
U međuvremenu, skuvajte jaja.
U posudi pomešajte sve sastojke, odozgo sipajte preliv i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina