Lagana i hranljiva, ova salata je odličan izbor za prvi jutarnji obrok - evo kako da je napravite. 

Sastojci:

Za preliv:

Pola šolje kelja

Kašičica limunovog soka

Kašika jabukovog sirćeta

Čen belog luka

¼ šolje maslinovog ulja

Dve kašike peršuna

Dve kašike meda

Kašika vode

Za salatu:

Četiri "lista" slanine

Manja glavica crnog luka

Dve šolje kelja

Tri kuvana jaja

Jedan avokado

Jedan slatki krompir srednje veličine

Priprema:

Da biste napravili preliv, stavite sve sastojke za preliv u blender i izblendirajte da dobijete glatku smesu. Probajte i po želji dodajte začine.

U tiganju propržite slaninicu da bude hrskava, zatim je izvadite, a u tiganju propržite luk. Krčkajte ga desetak minuta, pa izvadite iz tiganja.

U istom tiganju nakon toga propržite slatki krompir osam do deset minuta – posle tri-četiri minuta poklopite tiganj, da bi krompir brže bio gotovo.

U međuvremenu, skuvajte jaja.

U posudi pomešajte sve sastojke, odozgo sipajte preliv i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.