Osvežite se ukuslnom letnjom čorbicom koja će vas ujedno i rashladiti!

Sastojci:

Oko 350 grama kukuruza šećerca

Tri manja paradajza

Šolja iseckane žute paprike

Manja glavica crnog luka

¼ šolje maslinovog ulja

Dve kašike jabukovog sirćeta

Pola kašičice morske soli

¼ kašičice mlevenog bibera

Sastojci za salatu:

Šolja seckanog krastavca

Pola glavice crvenog luka

¼ šolje svežeg peršuna

Dve kašike maslinovog ulja

Kašika limunovog soka

¼ kašičice morske soli

¼ kašičice mlevenog bibera

Priprema:

Očistite kukuruz i stavite u veću šerpu sa vodom, pa dodajte očišćen paradajz, papriku, crni luk, maslinovo ulje i jabukovo sirće, so i biber, pa krčkajte oko pola sata.

U međuvremenu, napravite salatu, tako što ćete iseckati i pomešati krastavac, crveni luk, peršun maslinovo ulje, limunov sok, so i biber, izmešajte sve i ostavite sa strane.

Skuvane sastojke za supu stavite u blender i izblendirajte da dobijete glatku smesu, a zatim je ostavite u frižideru da se ohladi.

Kada je sipate u tanjire, preko stavite malo salate sa krastavcem, po želji sipajte još maslinovog ulja, dodajte soli i bibera.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.