Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

1 vanilin šećer

3 kesice šlaga

voda ili mleko za šlag

200 g ribizli

5 kašika zelenog čaja u prahu

100 g bele čokolade

Priprema:

Ribizle usitiniti u blenderu da se dobije fina, kašasta smesa. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno umutiti šlag sa vodom ili mlekom da se dobije čvrsta smesa. Sjediniti obe mase i dobro promešati. Dobijenu smesu podeliti na 3 jednaka dela. U jedan deo dodati usitnjene ribizle i dobro promešati. U drugi deo dodati zeleni čaj u prahu i, takođe, dobro promešati da se lepo rastopi i sladoled ravnomerno oboji u zeleno. U treći deo dodati narendanu belu čokoladu i dobro promešati. Sve tri smese staviti u zamrzivač da se dobro stegnu (na 3-4 sata).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.