![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Sastojci:
Fil:
350 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
so
biber
peršun
slatka mlevena paprika
Testo:
300 g krompira
120 g brašna
30 g griza
30 g putera
2 žumanceta
so
prezle
Priprema:
Fil: Propržiti mleveno meso s lukom na ulju. Kad je gotovo, začiniti solju, paprikom, biberom i iseckanim peršunom. Testo: Skuvan i prohlađen krompir propasirati. Dodati otopljeni puter, brašno, griz i žumanca, pa sve dobro izmešati. Izručiti na pobrašnjenu podlogu i brzo mesiti, da se dobije meko testo. Ostaviti par minuta da odmori, pa rastanjiti i seći na kvadrate iste veličine. Na svaki staviti po kašičicu fila i oblikovati u knedle. Kuvati u slanoj vodi oko 10 minuta. Knedle posuti uprženim prezlama na malo putera.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"