Ljubitelji piletine uživaće i u burgerima i pohovanim pilećim konadićima.

Sastojci:

4 bataka

4 kašike putera

1 glavica crnog luka

1/2 veze peršuna

1 čen belog luka

suvi biljni začin

malo soka od limuna

2 kašike maslinovog ulja

4 lista gaude

so

Priprema:

Omekšali puter dobro umutiti sa solju i malo suvog biljnog začina. Ovako pripremljenim puterom namazati batake i ostaviti ih da odstoje u frižideru nekoliko sati. Očistiti crni i beli luk i, zajedno sa peršunom, samleti u blenderu. Dodati ulje i malo suvog biljnog začina, pa ovom smesom premazati batake (pritisnuti ih nečim teškim, da sve dobro prione). Peći u tiganju uz povremeno okretanje, dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je meso pečeno, na svako parče staviti po list gaude, poklopiti i ostavite da se sir istopi. Pre serviranja batake nakapati sokom od limuna.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU