Ljubitelji piletine uživaće i u burgerima i pohovanim pilećim konadićima.
Sastojci:
4 bataka
4 kašike putera
1 glavica crnog luka
1/2 veze peršuna
1 čen belog luka
suvi biljni začin
malo soka od limuna
2 kašike maslinovog ulja
4 lista gaude
so
Priprema:
Omekšali puter dobro umutiti sa solju i malo suvog biljnog začina. Ovako pripremljenim puterom namazati batake i ostaviti ih da odstoje u frižideru nekoliko sati. Očistiti crni i beli luk i, zajedno sa peršunom, samleti u blenderu. Dodati ulje i malo suvog biljnog začina, pa ovom smesom premazati batake (pritisnuti ih nečim teškim, da sve dobro prione). Peći u tiganju uz povremeno okretanje, dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je meso pečeno, na svako parče staviti po list gaude, poklopiti i ostavite da se sir istopi. Pre serviranja batake nakapati sokom od limuna.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU
"Šta kada Pešić ode, a povuku se Jokić, Bogdanović i Micić?": Nebojša Čović se plaši da uskoro neće biti dobro
Srbija više nema majstora kakav je bio Zvezdin Cune! Tragedija zauvek zaustavila novog Genija, svaki Božić zato boli
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
"Ja sam Crnogorac, srpski pravoslavac": Mirotića pitali da li je Španac, objasnio im sve do detalja!
Partizan doveo Blagojevića da napravi "čistku" u ekipi: Skupi su, ne donose mnogo i odmah mogu da odu!