Ljubitelji piletine uživaće i u burgerima i pohovanim pilećim konadićima.
Sastojci:
4 bataka
4 kašike putera
1 glavica crnog luka
1/2 veze peršuna
1 čen belog luka
suvi biljni začin
malo soka od limuna
2 kašike maslinovog ulja
4 lista gaude
so
Priprema:
Omekšali puter dobro umutiti sa solju i malo suvog biljnog začina. Ovako pripremljenim puterom namazati batake i ostaviti ih da odstoje u frižideru nekoliko sati. Očistiti crni i beli luk i, zajedno sa peršunom, samleti u blenderu. Dodati ulje i malo suvog biljnog začina, pa ovom smesom premazati batake (pritisnuti ih nečim teškim, da sve dobro prione). Peći u tiganju uz povremeno okretanje, dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je meso pečeno, na svako parče staviti po list gaude, poklopiti i ostavite da se sir istopi. Pre serviranja batake nakapati sokom od limuna.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina