Dr Saša Plećević, čuveni Dr Filgud, otkrio je kako on priprema tradicionalnu srpsku zimnicu - čuveni ajvar. Ono po čemu je baš njegov recept drugačiji od većine popularnih, jeste što s paprike ne peku!

Dakle, zaboravite na pečenje, mukotrepno ljuštenje paprika i prljanje "gomile" sudova! Bonus je i što je ajvar pripremljen na ovja način zdraviji, a dr Filgud za "Blic ženu" kaže i da je ukusniji od klasičnog.

A evo kako se priprema...

Sastojci:

600 g crvene paprike

2 čena belog luka

morska so

maslinovo ulje

biber

Priprema:

Paprike dobro operite i secite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata. Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrejanoj na 50 stepeni. Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa paprike sameljite u mašini za meso. Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja i njime dodaterajte gustinu ajvara.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.