Slatkiš koji će obožavati cela porodica - a sprema se bez brašna!

Sastojci:

145 grama putera

300 grama tamne čokolade

Pet jaja

40 grama kakaa

150 grama šećera u prahu

Priprema:

Pripremite pleh i podmažite ga, a zatim pospite malo kakaa po dnu i stranicama pleha, pa istresite višak.

Zagrejte rernu na 170 stepeni.

Puter i čokoladu istopite na pari, uz često mešanje, sve dok smesa ne bude glatka, pa sklonite sa strane.

U veću posudu stavite belanca i umutite da postanu penasta. Polako dodajte šećer, kašiku po kašiku, muteći i dalje. Smesa treba da bude dovoljno gusta da se ne razliva.

Žumanca dodajte u smesu sa čokoladom i izmešajte. Dodajte u to kakao, pa umutite da smesa bude glatka. Zatim dodajte čevrtinu umućenih belanaca, pa polako promešajte, zatim dodajte ostatak belanaca i još malo promešajte.

Smesu sipajte u pripremljen pleh, poravnjajte odozgo. Pecite oko pola sata, 35 minuta ili dok ne nestanu mehurići sa sredine kolača.

Ostavite da se prohladi, pa po želji odozgo pospite malo kakaa i poslužite.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.