Sastojci:
4 kg šljiva
2 kg šećera
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Šljive oprati, očistiti od koštica i samleti na mašini za meso. Dodati šećer, izmešati i staviti u dublji posudu. Rernu uključiti na najjače i staviti voćnu kašu da se krčka. Povremeno promešati, na oko 15 minuta. Posle sat vremena proveriti da li se voće dovoljno zapeklo (ako nije, ostaviti još pola sata). Kad je džem gotov, izvaditi iz rerne i, dok je još vruć, umešati čokoladu izlomljenu na komadiće. Promešati da se sve sjedini. Mlak džem sipati u čiste, osušene i hladne tegle, pa vratiti u rernu da se uhvati korica. Ostaviti da odstoji do sutradan. Hermetički zatvoriti i ostaviti na tamnom mestu.
Džem je još bolji ako mu dodate i malo ruma, ali vodite računa, ovakva zimnica nije za decu!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan pao u Madridu: Serija 15:0, ključna trojka Kampaca i povreda za brigu!
Partizan sprema osvetu Real Madridu: Kampaco i Hezonja su tu, ali Žoc ima svoje nove adute
Odložena sednica Skupštine FK Partizan: Klub se hitno oglasio, evo šta će se dešavati
Mondo ukrštenica za 10. oktobar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Verujem u ovaj tim, imamo kvalitet! Željko se oglasio iz Madrida, zna šta je koštalo Partizan protiv Reala