Sastojci:
3 kg zrelih smokava
sok od 2 pomorandže
sok od 2 limuna
cimet
2 kašike ruma
Priprema:
Smokve oprati, lagano obrisati, odstraniti im peteljke, prepoloviti i staviti u dubok lonac sa debljim dnom. Vrlo je važno da smokve budu zrele jer su takve slađe i onda nije potrebno da se dodaje šećer. Kuvati otprilike 40 minuta na laganoj vatri, uz često mešanje, vodeći računa da smesa ne zagori i zalepi se za dno lonca. Isecditi sok od pomoramndži i limuna, dodati u njega cimet i rum (po želji), pa umešati u marmeladu od smokava. Zagrejati tegle na 100 stepeni C i u njih sipati vruću marmeladu. Vratiti u rernu da se uhvati korica, pa ostaviti da se ohlade.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Vi zadnji derbi računate kao poraz? Baš lepo": Obradović reagovao na pomen osam neuspeha protiv Zvezde u nizu
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Predrag Mijatović u Fudbalskom savezu Srbije! Čeka ga važna funkcija u vrhu organizacije