Sastojci:

1 jaje

2 jabuke

150 ml mleka

60 g šećera

60 ml biljnog ulja

prstohvat soli

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

150 g belog brašna

1 kašika sirćeta

Priprema:

Puterom prrmazati tiganj, pa pusuti kašikom šećera. Jabuke iseći poprečno na debljinu od 1 cm i izvaditi sredinu da se dobiju kolutovi (može i čepom od flaše). Rako isečenu jednu jabuku rasporediti po tiganju posutom šećerom.  Jaje umutiti sa solju, šećerom i  vanilin šećerom. Postepeno dodavati biljno ulje i mutiti da bude ujednačeno. Doliti mleko, razmutiti, pa dodati brašno i jumutiti ručno da nema grudvica. Dodati prosejan prašak za pecivo i još mutiti. Smesa treba da bude glatka. Sipati sirće. Smesu izliti preko jabuka, pa peći pokriveno na tihoj vatri 20-ak minuta (testo bi trebalo da je nabubrilo). Prevrnuti na tanjir, pa nepečenom stranom vratiti u tiganj i peći još 5 minuta bez pokrivanja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.