Ako volite oblande, evo jednog sjajnog recepta za hrskavi slatkiš koji se pravi krajnje jednostavno i brzo. Namenjen je pravim sladokuscima jer je dosta sladak, ali uživaćete u svakom zalogaju!

Sastojci:

Pakovanje oblandi

200 grama nutele

300 mililitara mleka

200 grama šećera

200 grama margarina

160 grama belog brašna

Priprema:

U šerpu najpre sipajte mleko, šećer, brašno i nutelu, izmešajte i stavite da se kuva na vatri srednje jačine, uz često mešanje.

Kada se smesa malo zagreje, dodajte margarin, mešajte na vatri i kada se margarin rastopi, sklonite sa vatre.

Zatim redom vadite kore oblandi i između nanosite fil – potrebno vam je pet kora između kojih ćete naneti četiri reda fila.

Oblande pritisnite odozgo daskom za sečenje ili nečim drugim kako bi se fil bolje rasporedio, ostavite najmanje dva-tri sata da se fil stegne pre nego što poslužite desert.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.