Ova ruska supa služi se i u restoranima širom sveta, i popularna je zbog rustičnog izgleda, a bogatog, dimljenog ukusa i arome.
Rusi je nazivaju "soljanka", ili seoska supa, i veoma je zgodna ako imate ostatke mesa s kojima niste sigurni šta biste uradili. Stavite ih u ovu supu!
Suvo meso možda nije najzdravije, ali se u ovoj ruskoj supi nalaze brojne druge zdrave namirnice. To su limun, kiseli krastavci koje obožavamo i masline.
Servira se topla, uz veliku kašiku kisele pavlake koja "gasi" njen jak ukus.
Evo kako se sprema!
Sastojci:
Suva kolenica (mogu i rebra)
100 grama dimljenog mesa po izboru
Lovorov list
Biber u zrnu
Tri kisela krastavca
Jedna šargarepa
Jedna glavica luka
Koncentrat paradajza
Dimljena paprika
Šaka maslina
Sok polovine limuna
So, biber
Mirođija
Priprema:
Kolenicu stavite u šerpu i dolijte vodu da ogrezne, dodajte dva lista lovora i nekoliko zrna bibera, i krčkajte na srednjoj vatri oko sat vremena. Meso usitnite, i ostavite da se ohladi.
U većem sudu, propržite luk i šargarepu. Dodajte koncentrat paradajza, začinite solju i biberom, pa dodajte usitnjeno meso kolenice i suvo meso isečeno na kockice.
Dolijte vodu, dodajte seckane kisele krastavce i oko decilitar tečnosti iz tegle s krastavcima. Začinite dimljenom paprikom, krčkajte 10-15 minuta, a kada svi sastojci lepo omekšaju, ugasite vatru i supi dodajte iseckane masline i sok limuna.
Ostavite je najmanje 20 minuta kako bi se ukusi razvili, i servirajte uz kiselu pavlaku, posuto mirođijom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Dajte dokaze za krađu, pa idemo zajedno u policiju i tužilaštvo": Direktor ABA lige o pritužbama na suđenje
Adem Ljajić se vraća u Partizan! Crno-beli spremaju velike promene ove zime
Partizan - Fenerbahče uživo: Brza igra i pad koncentracije crno-belih
"Reći ću vam sada kakav je čovek Nikola Mirotić": Burna konferencija Mesine, progovorio posle 6 godina ćutanja
Barselona - Crvena zvezda uživo: Nije moglo gore da počne