Riblja čorba je jedan od omiljenih specijaliteta "iz kotlića", a postoji način i da je pripremite kod kuće.
Ako volite ribu, imamo još sjajnih recepata - pročitajte kako se spremaju brzi uštipci od tunjevine i losos sa blitvom.
Evo kako se pravi riblja čorba!
Sastojci:
Kilogram čvrste bele ribe
Glavica crnog luka
Tri čena belog luka
Jedna šargarepa
Konzerva paradajza pelata
Dve kašike koncentrata paradajza
Tri veća crvena krompira
Decilitar belog vina
Kocka supe od povrća
Maslinovo ulje
So, biber
Suvi origano
Suva majčina dušica
Priprema:
U dubljoj šerpi sa debelim dnom, zagrejte maslinovo ulje. Propržite sitno seckani crni luk, dodajte beli a potom i šargarepu isečenu na kolutove.
Dodajte kocku, oba proizvoda od paradajza i krompir sečen na kocke. Odmah zalijte vinom i po potrebi dodajte vode, da sve ogrezne. Krčkajte desetak minuta.
Pojačajte vatru i dodajte ribu isečenu na veće komade, kuvajte dok krompir ne bude gotov. Pred sam kraj začinite i servirajte toplo.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
"Gde ide ABA liga sa ovakvim suđenjem? Partizan će da stavi prst na čelo": Mijailović podigao glas zbog grešaka
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju
"Mrtvak, uništio je Božić": Sraman napad Amerikanaca na Nikolu Jokića!