Da li je tajna ovog doručka u pektinu?

Sastojci 

1 jogurt

1 kašika domaćeg jabukovog pektina

1 kašika meda

50 grama seckanih oraha 

1/2 kašike cimeta

30 kapi propolisa

3 kašike zobene kaše

suvo voće po izboru

Kako napraviti domaći pektin

Jabuke sadrže visok nivo pektina, koji utiče povoljno na razgradnju masnih naslaga. Pospešuje rad debelog creva i izvrstan je upijač masti. 

Kilogram jabuka detaljno očistiti i iseckati na sitne komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac, postavite na ringlu koja je pojačana na najjače. Ubacite jabuke, one se brzo skuvaju u loncu. Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta dok se masa ne zgusne. Procedite smesu i domah pektin ubacujte u sterilizovane tegle. 

Priprema doručka

Noć pre, jogurt i pektin pomešajte i ostavite u fružideru da se hladi. Ujutru sve sastojke dodajte u vašu smesu koju ste pirpremlili veče pre, promešajte ih i sačekajte par minuta da se svi sastojci sjedine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.