Priprema česnice nezaobilazan je deo Božića. Ovu posebnu pogaču domaćice pripremaju na božićno jutro, a kuvar Bojan Stanimirović je gostujući u Jutarnjem programu TV Prva otkrio recept za najbržu i najlakšu česnicu.

Sastojci:

670 grama brašna

550 mililitara vode

Kesica kvasca

Dve kašičice soli

Kašika šećera

Priprema:

Kvasac pomešajte sa 200 mililitara vode i ostavite da naraste.

U veću posudu pripremite sve suve sastojke, izmešajte, zatim u njih dodajte narasli kvasac i ostatak vode. Sve dobro izmešajte varjačom, prekrijte testo i ostavite da naraste pola sata.

Pogaču prebacite u pripremljen pleh, po želji ukrasite i pecite u rerni zagrejanoj na 240 stepeni oko 30 minuta.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.