Božićna česnica sprema se na različite načine u različitim krajevima Srbije, a u Vojvodini se uglavnom sprema slatka.
Poznati kuvar Bojan Stanimirović za TV Prva otkrio je sjajan i jednostavan recept za slatku česnicu.
Sastojci:
220 brašna
Dva jaja
Pet banana
Kesica praška za pecivo
150 grama šećera
100 grama maslaca
Suvo voće po želji
Priprema:
Izgnječite bananu, dodajte jaja i umutite viljuškom, zatim dodajte sve ostale sastojke, maslac izrendajte na listiće, i dobro izmešajte da se sjedine.
Nalijte u pripremljen kalup i pecite na 220 stepeni, a zatim odozgo pospite kakao ili ukrasite po želji.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja