Beli luk je bomba za imunitet i jedan od omiljenih sastojaka slanih jela kao što su supe, čorbe, razna jela s mesom...
Aromatičan i zdrav, beli luk se nalazi u svačijoj kuhinji ali tu nekada predugo stoji, pa proklija. Čenovi se malo razdvoje, a na vrhu se pojave bele, žućkaste ili zelene klice. Da li bi ga tada trebalo jesti, otkriva nutricionistkinja!
Najpre, kao i sa svom drugom hranom, pomirišite ga. Ako i dalje miriše normalno, verovatno je OK da ga pojedete, kaže Rašanda Kobins.
Ali, da li ste znali da je jedno istraživanje objavljeno u "Žurnalu poljoprivredne i prehrambene hemije" pokazalo da luk koji je klijao pet dana ima više antoksidanata od običnog?
Mnogima kod proklijalog luka smeta ukus, i da, moguće je da će vam biti malo gorak. Zbog toga je savet nutricionistkinje da ga iskoristite u jelima koja se duže kuvaju, kao što je gulaš ili čorba, a ne u jelima gde bi trebalo da ostane skoro pa svež.
Ako je mnogo mekši nego što bi trebalo i promenio je boju, bolje ga bacite. Pročitajte ruski recept za turšiju od belog luka!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Nisam video da su navijači tražili 12 srpskih igrača": Željko Obradović progovorio o Partizanu, ovo mu smeta
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
Najvažnije promene u gradskom prevozu od 1. januara! Ove stvari morate da znate, a nema više plaćanja karata
"To je tajna između Željka i mene": Nilikina za MONDO progovorio o Partizanu, Dončiću i pozivu Crvene zvezde
Relja u Beogradu našao skupoceni novčanik pored kontejnera: Kada ga je vratio vlasnici, ostao je potpuno razočaran