Pasta je uvek dobar izbor ako tražite brz recept za ručak ili večeru, a ova verzija u kojoj je glavna "zvezda" dimljeni losos je kao iz restorana!
Sprema se veoma lako i nema mnogo sastojaka, ovo može da spremi i potpuni početnik! A ako volite testeninu, ne propustite i ove recepte - pikantne pene s povrćem i klasična karbonara.
Sastojci:
400 grama suve testenine
Dva jaja
100 grama dimljenog lososa
4 kašike milerama
Maslinovo ulje
Dva čena belog luka
Peršun
So, biber
Parmezan
Priprema:
Testeninu obarite al dente u ključaloj, dobro posoljenoj vodi. Losos isecite na kockice, a beli luk na listiće. Na maslinovom ulju propržite beli luk, pazite da ne potamni, pa mu dodajte oceđene, još uvek tople špagete. Sklonite s vatre i umešajte mešavinu jaja i milerama, pa brzo mešajte dva minuta, da se jaja ne bi skuvala, već da biste dobili svilenkasti sos. Dobro pobiberite, pospite rendanim parmezanom i peršunom i poslužite toplo.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara