Ako želite da ojačate imunitet na prirodan način, a već vam je dojadio kiseli kupus, ovo je pravi recept za vas!

Pileća čorba koja je ukusna, aromatična i prepuna sastojaka koji su blagotvorni za zdravlje, kao što je beli luk!

Profesionalni kuvari savetuju da za ovu čorbu koristite batake, kako bi meso bilo sočno a supa ukusnija, ali možete iskoristiti bilo koji deo pileta osim prsa.

"Zvezde" ove čorbe su sastojci dragoceni za imunitet - beli luk i paprika. A tu su i dva neočekivana, đumbir i bundeva!

Sastojci:

400 grama piletine

300 grama bundeve

Veći crni luk

Tri čena belog luka

Koren đumbira

Jedna crvena paprika

Malo ljute paprike

Kocka pileće supe

Ulje

So, biber

Priprema:

Zagrejte ulje i propržite piletinu isečenu na manje komade, dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani crni luk i propržite. Sada izvadite meso, dodajte litar pileće supe, bundevu sečenu na kocke i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta.

U međuvremenu, piletinu viljuškom iskidajte, potom dodajte u supu, smanjite vatru tako da ne ključa, i kuvajte još desetak minuta. Pred sam kraj dodajte kocke crvene paprike, beli luk i rendani đumbir. Začinite solju, biberom i ako želite, ljutom papričicom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.