Recepti s belim mesom odličan su izbor ako želite brz ručak ili večeru, jer se sprema brže od bataka ili celog pileta, a možete mu dodati ukuse koje volite.
Recept koji vam mi predlažemo je hrskava piletina s limunom inspirisana kineskom hranom, ako želite tradicinalnije ukuse, spremite punjeno belo meso i pročitajte kako se prave pohovani pileći štapići.
Sastojci:
Dva pileća filea
Kašika gustina
Dva decilitra belog sirćeta
2 kašike brašna
2 jaja
Jedan limun
2 kašike šećera
2 kašike meda
Priprema:
Piletinu isecite na komade i izlupajte. Marinirajte je nekoliko minuta u sirćetu, soli i biberu. Ne brinite, neće "pokupiti" kiseo ukus, ali će je kiselina omekšati. Ocedite piletinu, uvaljajte je u mešavinu brašna i jajeta.
U međuvremenu, limun pažljivo ogulite tako da skinete samo žuti deo kore. Isecite ga na tračice i iscedite sok, pomešajte sa medom, šećerom i gustinom.
Piletinu pržite u ulju dok ne postane zlatna i hrskava, a sos zagrejte u šerpi uz mešanje dok ne postane ujednačen. Poslužite toplu piletinu prelivenu sosom od limuna.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola