Evo šta vam je potrebno da pripremite ovaj kolač, za koji se ne zna da li je ukusniji ili mirisniji!
Sastojci:
Šolja i po belog brašna
Dve kašičice mlevenog cimeta
Kašičica praška za pecivo
Kašičica kafe
Pola kašičice sode bikarbone
Pola kašičice soli
Dva jaja
Kašičica ekstrakta vanile
150 grama putera
¾ šolje belog šećera
¾ šolje smeđeg šećera
220 grama mlečen čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
U posudi pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, kafu, sodu bikarbonu i so.
U drugoj, manjoj posudi, umutite jaja i ekstrakt vanile.
Umutite puter, dodajte beli i smeđi šećer, pa mutite dok smesa ne postane glatka, oko tri-četiri minuta. Dodajte u to umućena jaja, pa mutite još tri-četiri minuta. Smanjite brzinu miskera, pa u smesu postepeno dodajte suve sastojke, muteći da se sve sjedini. Čokoladu iseckajte, pa dodajte u smesu i promešajte.
Pripremljenu smesu nalijte u pleh i pecite oko 20-25 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno-braon boje. Ostavite da se prohladi i poslužite.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan u ABA mora da dobije pojačanje: Željko mu našao ulogu, da ne bude prvi precrtan!
"Bilo je čudnih odluka...": Drčelić se oglasio nakon poraza Zvezde u Evroligi!
Mesec dana Partizanovih poraza: Evroligaška sezona već izmiče iz ruku crno-belima
Zamenio Srbiju Bosnom i Hercegovinom, pa doživeo debakl 7:0! Košmarni debi Baždara za novu reprezentaciju
Smeštaj već od 1.200 dinara! Ova planina u Srbiji je pravi raj na zemlji, a idealna je za vikend odmor