Sutraje Veliki petak, dan kada svi pravoslavci poste, na trpezama širom srpskih domaćinstava naći će se prebranac i različite vrste riba, a mi vam predlažemo savršeno jednostavan i ukusan recept za skušu!

Lako i brzo se priprema, a ukus je zaista božanstven!

Sastojci:

  • 4 skuše
  • beli luk
  • so
  • biljni začin
  • biber
  • peršun
  • 1 dl belog vina
  • 1 dl vode
  • maslinovo ulje
  • limun

Priprema:

Skuše dobro očistiti i oprati. Staviti u dublji pleh, začiniti i spolja i iznutra, preliti maslinovim uljem, pa preko poređati nekoliko kriški limuna, naseckan beli luk i psuti  posipati peršunom. Posle 20-ak minuta kad malo odstoje, sipati vodu i vino, prekriti aluminijumskom folijom i peći 40 minuta. Nakon toga skinuti foliju i peći još 10-ak minuta dok ne ispari tečnost.