Bliži se Prvi maj, vreme kada se širom Srbije porodice okupljaju i uživaju na otvorenom uz nezaobilazan roštilj i sportske aktivnosti.
Kako se hrana priprema napolju, na toplom, stručnjaci su upozorili na znake koji ukazuju da meso nije ispravno za upotrebu.
Nedavno je i nutricionistkinja objasnila i koja količina ove vrste specijaliteta se smatra preteranom, odnosno koliko mesa pripremljenog na ovaj način je dozvoljeno uneti.
A sada su kuvari otkrili još jedan trik. Često se dešava i najveštijim roštilj-majstorima meso zagori. nekad je jednostavno vatra rasplamsa, čak i kada nema vetra, pa meso brzo zagori i pocrni, a evo šta je potrebno da uradite kako biste izbegli ovu situaciju. Rešenje je vrlo jednostavno.
"Da se ugalj ne bi zapalio i ražnjići i ćevapi zgoreli, treba ih poslagati 'gusto', odnosno da budu pribijeni jedan uz drugi. Ako ostavite velike praznine između, tada će previše kiseonika doći do uglja. što će uzrokovati da se vatra rasplamsa. Na taj način se meso neće dobro ispečeno i termički obrađeno, već će samo zagoreti po površini", objasnio je šef restorana "Goodman".
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!