Praseće pečenje, specijalitet domaće kuhinje, najčešće se priprema u vreme praznika, kako zimskih tako i prolećnih i letnjih. U mnogim domaćinstvima prasenc" je nezaobilazno na trpezi u vreme Uskrsa, a kako izneći negativne efekte ovog gurmanluka?
Da li postoji način da uživamo u slasnom mesu bez griže savesti i bojazni za zdravlje? Ono što predstavlja najveći rizik kod ovog jela jeste količina masti koja mu baš daje tu slast, ali i pogoršava zdravlje.
Prema se u rerni, u pekaču, a ako vremenske prilike to dozvoljavaju, mnogi rado okreću prasence na ražnju. Kad je reč o zdravoj opciji, neki od ovih načina pripreme se više preporučuju.
"Ono sa ražnja ima manje kalorija nego pečenje ispod sača, pa još ako se doda krompir u tu masnoću, unećete mnogo bespotrebnih kalorija. Zdravija varijanta je da, ako meso pečete u pekaču, stavite podlogu od povrća, malo vode i pečete poklopljeno, a krompir obarite i prelijete s vrlo malo soka od pečenja", objasnila je za Novu S nutricionista Branka Mirković.
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu