Praseće pečenje, specijalitet domaće kuhinje, najčešće se priprema u vreme praznika, kako zimskih tako i prolećnih i letnjih. U mnogim domaćinstvima prasenc" je nezaobilazno na trpezi u vreme Uskrsa, a kako izneći negativne efekte ovog gurmanluka?
Da li postoji način da uživamo u slasnom mesu bez griže savesti i bojazni za zdravlje? Ono što predstavlja najveći rizik kod ovog jela jeste količina masti koja mu baš daje tu slast, ali i pogoršava zdravlje.
Prema se u rerni, u pekaču, a ako vremenske prilike to dozvoljavaju, mnogi rado okreću prasence na ražnju. Kad je reč o zdravoj opciji, neki od ovih načina pripreme se više preporučuju.
"Ono sa ražnja ima manje kalorija nego pečenje ispod sača, pa još ako se doda krompir u tu masnoću, unećete mnogo bespotrebnih kalorija. Zdravija varijanta je da, ako meso pečete u pekaču, stavite podlogu od povrća, malo vode i pečete poklopljeno, a krompir obarite i prelijete s vrlo malo soka od pečenja", objasnila je za Novu S nutricionista Branka Mirković.
Šok! Pešić neće ostati selektor Srbije: "Pričao sam sa Čovićem, smeta mi samo jedno"
"Zamerio sam se Zvezdi, pa su me sklonili": Rade Bogdanović otkrio šta mu nisu oprostili!
Pešić otišao, Srbija traži novog selektora: Ko će biti naslednik na klupi reprezentacije?
Mondo ukrštenica za 5. oktobar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ovde su se Milošević i Holbruk sreli 2 dana pred bombardovanje! Bili smo na mestu gde je pisana istorija Srbije