Ako pitate Srbe, roštij se ne može nazvati "pravim" ako nema za prilog bar jednu glavicu naseckanog crnog luka. Ova namirnica bez koje se ne može zamisliti većina domaćih specijaliteta izuzetno je zdrava, koristimo je svežu, dinstanu, kao začin u brojnim salatama i kuvanim jelima...
Ali ovako pripremljen crni luk sigurno niste probali... Potrebne su vam samo dve glavic, crvena paprika i malo začina, a rezultat će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 1 crvena paprika
- 2 kašike iseckanog peršuna
- prstohvat kajenskog bibera
- 3 kašike jabukovog sićeta
- 3 kašike maslinovog ulja
- so i biber
Priprema:
Ako ste već raspalili roštilj, uklonite rešetku i cele glavice luka (neoljuštene) stavite direktno na ugalj. Pecite ih tako 15-ak minuta uz okretamnje dok površina gotovo ne pocrni, a onda ih potpuno prekrijte ugljom i ostavite tako još 10 minuta. Potrebno je da se sačeka trenutak kada će sok početi da "curi" iz povrća.
Zatim ga izvadite iz uglja, stavite u činiju i pokolopite tanjirom i ostavite da se prohladi. Na uglju prepecite crvenu papšriku sa svih strana. Kad se ispekla, stavite je u činiju sa lukom, poklopite i pustite da se ohlade.
Zatim luk i papriku oljuštite, uklonite svu pocrnelu koru, pa iseckajte. Dodajte sitno seckani peršun, so i biber, a zatim začinite maslinovim uljem i sirćetom.
Ostaviti mešavinu da se potpuno ohladi pa služiti uz ćevape i grilovano meso.
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma