Kažu da ribu treba jesti barem tri puta nedeljno. Međutim, ne pridržavamo se svi toga. Nekima, na primer, riba nije ukusna. Ovo je recept za takve...
Oslić u "Toskana" miksu
Potrebno:
- 500 grama oslića u filetima
- so, biber
- oko 3 kašike prezli
- sok od jednog limuna
- grančica svežeg ruzmarina
- kašika timijana
- prstohvat origana
- kašičica belog luka u prahu
- 4 kašike kuvanog kus kusa
Prirpema:
Pecite posoljenu ribu u rerni 20 minuta na 180 stepeni Celzijusovih. Za to vreme, u dubljoj posudi pomešajte prezle, limunov sok, začinsko bilje, beli luk, so i biber.
Dobijenu mešavinu treba posuti preko ribe i sve vratiti u rernu da se peče još 10 minuta na 180 stepeni Celzijusovih.
Na ulju propržiti "Frikom Toskana mix", dodati malo bibera i kus kusa.
Poslužiti na plitkom tanjiru povrće sa kus kusom i parčetom hrskavog oslića.
U ovom jelu uživaju čak i oni koji ne vole ribu!
Pogledajte video:
Probajte i ove recepte: