Leto je vreme kada uživamo u svežim salatama, brzoj hrani i sladoledu, pa nam često nedostaje da pojedemo nešto domaće i toplo. Zato vam predlažemo da napravite domaću supicu od povrća koja se veoma brzo sprema!
Sastojci:
Dve glavice luka
Pet čenova belog luka
Dve šargarepe
Dva krompira
Jedna crvena paprika
Kocka pileće supe
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
U šerpi na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Oljuštite i sitno iseckajte beli i crni luk, ogulite šargarepu i krompir i iseckajte ih na kockice kako bi se brže skuvali. Papriku očistite i isecite na tračice, kocku rastvorite u 500 mililitara vruće vode.
Na maslinovom ulju propržite crni luk pet-šest minuta, dodajte beli luk, i šargarepu i krompir isečene na kockice. Odmah nalijte supom od kocke, poklopite i krčkajte desetak minuta, ili dok krompir ne omekša. Proveravajte i dodajte još vode. u zavisnosti od toga koliko retku supu želite. Posolite po ukusu, dodajte tračice paprike kako bi ostala hrskava, i dobro pobiberite pre služenja.
Kako vi spremate brzu supicu? Reicte nam u komentarima!