Kuhinja

Obožavaćete ih: Mekane krofne sa jabukama i pudingom

Izvor mondo.rs

Definitivno nećete moći da pojedete samo jednu...

Evo šta vam je sve potrebno da biste pripremili ove krofne. 

Sastojci:

150 grama brašna

155 grama šećera u prahu

185 mililitara mleka

Dva jaja

Kašičica ekstrakta vanile

90 grama putera

180 grama jabuka (iseći na listiće)

Pola kašičice cimeta

Za smesu sa pudingom:

Kašičica pudinga od vanile

125 mililitara mleka

Kašičica šećera u prahu

Priprema:

Najpre pripremite smesu sa pudingom -  stavite puding u prahu u manji tiganj. Dodajte tri kašike mleka i mešajte da smesa postane glatka. Dodajte šećer i preostalo mleko. Krčkajte na srednje jakoj vatri i mešajte da smesa provri i postane gušća. Odložite preliv sa strane i povremeno promešajte dok se malo ne ohladi. Zatim stavite u frižider dok spremate krofne.

Pomešajte brašno sa 55 grama šećera u prahu u većoj posudi i napravite udubljenje u sredini. Pomešajte jaja, mleko i ekstrakt vanile u posudi, pa to dodajte suvim sastojcima, zajedno sa 90 grama istopljenog putera. Mešajte dok se sastojci ne sjedine.

Krofne pecite u aparatu za krofne i to tako što ćete stavljati po kašiku smese i kašiku punjenja od pudinga, kao i nekoliko sitnih listića jabuke. Preko toga stavite još jednu kašiku smese, zatvorite aparat i ostavite da se peče oko devet minuta ili dok krofne ne postanu mekane na dodir.

Ostavite krofne da se ohlade, a u međuvremenu pomešajte preostalih 100 grama šećera u prahu sa cimetom i pospite krofne.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Povezane vesti