Evo šta vam je sve potrebno da biste pripremili ove krofne.
Sastojci:
150 grama brašna
155 grama šećera u prahu
185 mililitara mleka
Dva jaja
Kašičica ekstrakta vanile
90 grama putera
180 grama jabuka (iseći na listiće)
Pola kašičice cimeta
Za smesu sa pudingom:
Kašičica pudinga od vanile
125 mililitara mleka
Kašičica šećera u prahu
Priprema:
Najpre pripremite smesu sa pudingom - stavite puding u prahu u manji tiganj. Dodajte tri kašike mleka i mešajte da smesa postane glatka. Dodajte šećer i preostalo mleko. Krčkajte na srednje jakoj vatri i mešajte da smesa provri i postane gušća. Odložite preliv sa strane i povremeno promešajte dok se malo ne ohladi. Zatim stavite u frižider dok spremate krofne.
Pomešajte brašno sa 55 grama šećera u prahu u većoj posudi i napravite udubljenje u sredini. Pomešajte jaja, mleko i ekstrakt vanile u posudi, pa to dodajte suvim sastojcima, zajedno sa 90 grama istopljenog putera. Mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Krofne pecite u aparatu za krofne i to tako što ćete stavljati po kašiku smese i kašiku punjenja od pudinga, kao i nekoliko sitnih listića jabuke. Preko toga stavite još jednu kašiku smese, zatvorite aparat i ostavite da se peče oko devet minuta ili dok krofne ne postanu mekane na dodir.
Ostavite krofne da se ohlade, a u međuvremenu pomešajte preostalih 100 grama šećera u prahu sa cimetom i pospite krofne.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!