Iako možda tako ne deluje, ovaj rolat uopšte nije teško napraviti. Evo šta vam je potrebno.
Sastojci:
Četiri jaja
130 grama šećera u prahu plus tri kašike za odozgo
Dve kašike tople vode
Kašičica ekstraka vanile
130 grama brašna
Za nadev:
Šest kašika džema od jagoda (može i neki drugi)
220 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U velikoj posudi umutite jaja i šećer dok ne postanu vazdušasta i penasta, pa dodajte vodu i ekstrakt vanile. Dodajte brašno, otprilike iz tri dela, i polako mešajte između dodavanja.
Smesu nalijte u pripremljen pleh i pecite oko 12-15 minuta ili dok se ivice kore malo ne odvoje od ivice pleha.
Na radnu površinu stavite komad papira za pečenje i pospite ga šećerom u prahu (to će sprečiti da se zalepi za papir), pa zatim na njega prevrnite pečenu koru i sa nje odlepite papir (onaj koji je bio u plehu). Preko stavite čistu, malo vlažnu krpu i urolajte koru.
Kada se ohladi, odrolajte koru i ravnomerno namažite džem, ali ostavite prazno oko centimetar i po do ivica. Zatim preko namažite umućenu slatku pavlaku, pa pet urolajte i prebacite rolat na tacnu za serviranje. Odozgo pospite malo šećera u prahu i poslužite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!