Kuhinja

Mekani i neodoljivi: Biskviti sa medom koji se tope u ustima

Izvor mondo.rs

Sjajan recept za sve one koji vole domaće keksiće!

Spremaju se lako i ne zahtevaju baš mnogo vremena.

Sastojci:

260 grama brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

Pola kašičice soli

75 grama putera (ohlađen i iseckan na listiće)

240 mililitara neobranog mleka

Tri kašike meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte puter iseckan na listiće i izmešajte. Ostavite da se ohladi 10 minuta.

U odvojenoj posudi pomešajte mleko i med dok se dobro ne sjedine, pa to sipajte u posudu sa suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i kratko ga mesite, zatim ga razvucite u četvorougao, pa odozgo pospite malo brašna. Presavijte testo na trećine, pa ga opet razvucite u četvorougao. Ponovo savijte testo na trećine i još jednom razvucite.

Zatim modlama ili manjom čašom vadite biskvite i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Ostavite kratko da se prohlade i poslužite ih tople.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!