Spremaju se lako i ne zahtevaju baš mnogo vremena.
Sastojci:
260 grama brašna
Dve i po kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
75 grama putera (ohlađen i iseckan na listiće)
240 mililitara neobranog mleka
Tri kašike meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte puter iseckan na listiće i izmešajte. Ostavite da se ohladi 10 minuta.
U odvojenoj posudi pomešajte mleko i med dok se dobro ne sjedine, pa to sipajte u posudu sa suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i kratko ga mesite, zatim ga razvucite u četvorougao, pa odozgo pospite malo brašna. Presavijte testo na trećine, pa ga opet razvucite u četvorougao. Ponovo savijte testo na trećine i još jednom razvucite.
Zatim modlama ili manjom čašom vadite biskvite i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Ostavite kratko da se prohlade i poslužite ih tople.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!