Evo šta vam je potrebno da spremite ovaj ukusni jesenji čizkejk.
Sastojci:
100 grama mlevenog keksa
Pola šolje iseckanih oraha
Tri kašike šećera
Pola kašičice cimeta
55 grama putera
230 grama krem sira (omekšati na sobnoj temperaturi)
Pola šolje belog šećera
Dva jaja
Pola kašičice ekstrakta vanile
Dve jabuke
Trećina šolje belog šećera
Pola kašičice cimeta
¼ šolje seckanih oraha
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj posudi pomešajte mleveni keks, pola šolje oraha, tri kašike šećera, pola kašičice cimeta i istopljeni puter. Kada sve dobro izmešate da se sjedine sastojci, smesu stavite u pleh i pecite deset minuta.
U većoj posudi pomešajte krem sir i pola šolje šećera, pa mutite mikserom da smesa postane glatka. Dodajte po jedno jaje i mutite, pa dodajte i ekstrakt vanile. Kada ste smesu umutili, sipajte je preko ispečene "kore".
Nakon toga, u manjoj posudi pomešajte 1/3 šolje šećera i pola kašičice cimeta. Jabuke isecite na kriške i uvaljajte ih u mešavinu šećera i cimeta. Poređajte odozgo, preko sloja sa krem sirom i po vrhu pospite četvrtinu šolje seckanih oraha.
Pecite čizkejk 60 do 70 minuta, ostavite da se ohladi i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!