Karfiol ne mora da se jede samo u turšiji - evo sjajnog recepta koji to dokazuje.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Veća glavica crnog luka
Četiri čena belog luka
170 grama mlevenog goveđeg mesa
¼ kašičice soli
¼ kašičice bibera
¼ kašičice mlevene paprike
Šolja i po paradajz sosa
Pola kilograma karfiola (podeliti na cvetove)
400 grama hleba (iseči na male komade)
30 grama tvrdog sira
Priprema:
Zagrejte ulje u većem tiganju, sipajte crni luk i kratko propržite, pa dodajte i beli. Zatim dodajte govedinu, stavite so i biber, propržite 3-5 minuta, pa dodajte i sos i ostavite jo malo da se krčka.
U dublju šerpu sipajte vode, a kada provri u nju stavite karfiol i ostavite da omekša 4-5 minuta. Zatim karfiol poređajte u podmazah pleh. Odozgo sipajte meso i rasporedite ga ravnomerno.
Hleb isecite na kockice i pomešajte sa rendanim sirom, pa pospite preko mesa. Pecite kratko, oko pet minuta ili dok hleb ne postane braonkast.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!