Ideja za ručak: Zapečeni karfiol sa govedinom i sirom

Ne treba vam nikakvo posebno umeće da biste spremili ovaj ukusni ručak...

Karfiol ne mora da se jede samo u turšiji - evo sjajnog recepta koji to dokazuje. 

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Veća glavica crnog luka

Četiri čena belog luka

170 grama mlevenog goveđeg mesa

¼ kašičice soli

¼ kašičice bibera

¼ kašičice mlevene paprike

Šolja i po paradajz sosa

Pola kilograma karfiola (podeliti na cvetove)

400 grama hleba (iseči na male komade)

30 grama tvrdog sira

Priprema:

Zagrejte ulje u većem tiganju, sipajte crni luk i kratko propržite, pa dodajte i beli. Zatim dodajte govedinu, stavite so i biber, propržite 3-5 minuta, pa dodajte i sos i ostavite jo malo da se krčka.

U dublju šerpu sipajte vode, a kada provri u nju stavite karfiol i ostavite da omekša 4-5 minuta. Zatim karfiol poređajte u podmazah pleh. Odozgo sipajte meso i rasporedite ga ravnomerno.

Hleb isecite na kockice i pomešajte sa rendanim sirom, pa pospite preko mesa. Pecite kratko, oko pet minuta ili dok hleb ne postane braonkast.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!