Kapreze piletina: Obrok u kojem će uživati cela porodica

Evo super recepta za ručak gotov za 40 minuta!

Piletina može da se spremi na nebrojeno načina, a evo jednog sjajnog i lakog.

Sastojci:

Dve kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

10-12 čeri paradajza

Oko kilogram pilećeg mesa

Pola šolje balzamiko sirćeta

450 grama mocarela sira

Nekoliko listova svežeg bosiljka

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U pleh sipajte kašiku maslinovog ulja, pa prstima ili četkicom razmažite po celom plehu. Pospite malo bibera i soli, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine i protresite pleh kako bi se paradajz uvaljao u ulje, so i biber.

Piletinu poređajte po sredini pleha, a paradajz pomerite sa strane. Preko mesa prelijte preostalu kašiku maslinovog ulja i pecite dok paradajz ne postane mekan i ne počne da puca, oko 20-25 minuta.

U međuvremenu, u manji tiganj sipajte balzamiko sirće i ostavite da provri na vatri srednje jačine. Smanjite vatru i ostvite da se krčka dok se količina sirćeta duplo ne smanji i ne postane gust, oko sedam-osam minuta.

Izvadite pleh iz rerne, odozgo stavite malo mocarela sira i pecite još 5-7 minuta, da se sir istopi.

Preko piletine i paradajza stavite listiće bosiljka i prelijte zgusnutim balzamiko sirćetom.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!