Za ljubitelje slanog testa: Ukusna slana štrudla sa šunkom i sirom

Evo sjajne ideje za doručak ili večeru!

Iako se štrudle najčešće prave slatke, mogu da budu veoma ukusne i slane.

Sastojci:

Oko pola kilograma brašna

20 grama kvasca

200 mililitara jogurta

100 mililitara mlake vode

Kašičica šećera

Kašičica soli

Dva jaja

200 grama šunke

300 grama sitnog sira

Susam za posipanje

Ulje

Priprema:

U posudu najpre pomešajte kvasac i mlaku vodu, kašičicu brašna i izmešajte. Zatim u to dodajte jedno jaje i umutite ručno, pa dodajte oko 250-300 grama kilograma brašna i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jogurt i puter isečene na listiće. Ponovo mešajte, dodajte ostatak brašna i zamesite testo, sve dok ne prestane da bude lepljivo.

U posudu stavite malo ulja, zatim u nju stavite testo i ostavite da naraste oko sat vremena.

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Na pobrašnjenu površinu stavite testo i zamesite ga, podelite na dva dela, pa prvo razvucite jedan, na njega nanesite sitni sir, pa poređajte šunku. Urolajte testo i prebacite u podmazan pleh. Isto ponovite i sa drugim delom testa – razvucite, rasporedite sir i šunku, stavite u pleh.

U posudi umutite jedno jaje, premažite testo odozgo i pospite susamom. Pecite oko pola sata ili dok testo ne dobije braonkastu boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!