Ako volite meso i jake arome, predlažemo vam ovu glaziranu svinjsku pečenicu! Sve sastojke samo pomešajte, prelijte proprženo meso i dovršite posao u rerni.
Sastojci:
Svinjski file
200 mililitara pileće supe od kocke
Sveži ruzmarin
Dve kašike senfa
Dve kašike balzamiko sirćeta
Četiri čena belog luka
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, propržite meso sa svake strane dok lepo ne porumeni, zatim ga izvadite na tanjir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Propržite u tiganju beli luk, dodajte sve ostale sastojke i pustite da proključa.
Svinjetinu prebacite u posudu za pečenje, prelijte glazurom u pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, uz povremeno prelivanje glazurom. Obavezno ostavite da se meso "odmori" pre nego što ga isečete i servirate.
Koja je vaša tajna za sočnu svinjetinu? Recite nam u komentarima!