Prava jesenja pasta: Špagete sa bundevom, prazilukom i parmezanom

Počastite sebe ovom sjajnom jesenjom pastom!

Evo šta vam je tačno potrebno da biste spremili špagete sa bundevom, prazilukom i sirom. 

Sastojci:

Oko 450 grama bundeve

Kašika putera

220 grama špageta

Velika šolja seckanog praziluka (samo beli deo)

Dva čena belog luka

¼ šolje parmezana

So i biber po ukusu

Priprema:

U veliku šerpu sipajte vodu, posolite i ostavite da proključa. Zatim u to dodajte oljuštenu i iseckanu bundevu i ostavite da se krčka dok ne omekša. Kada je skroz mekana, izvadite bundevu iz vode i sameljite u blenderu, da dobijete glatku smesu.

Stavite špagete u ključalu slanu vodu i skuvajte ih prema instrukcijama sa pakovanja. Pre nego što ih ocedite, sačuvajte jednu šolju vode u kojoj ste ih kuvali.

U međuvremenu, u tiganju na vatri srednje jačine istopite puter i propržite praziluk i beli luk, 5-6 minuta, dok ne postanu mekani. U to dodajte izblendiranu bundevu, posolite i dodajte bibera po ukusu, pa dodajte i malo sačuvane vode (od kuvanja špageta), da dobijete gustinu koju želite. U to umešajte i parmezan, pa zatim ubacite i špagete i sve dobro izmešajte, pa poslužite.

Po želji, kada sipate špagete u tanjir, odozgo možete da narendate još parmezana.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!