Sprema se potpuno drugačije od onoga što mi nazivamo pudingom, ali ima sjajan ukus!
Sastojci:
Dva jaja
150 grama putera
Šolja šećera
2 1/3 šolje brašna
Kašičica praška za pecivo
Dve šolje javorovog sirupa
Dve šolje slatke pavlake
Priprema:
Umutite puter i šećer dok ne dobijete glatku teksturu, a zatim dodajte jedno po jedno jaje. Kada ste dobro umutili, dodajte brašno, i prašak za pecivo, pa dobro izmešajte da se sve sjedini. Ostavite smesu da se ohladi najmanje 24 sata.
Zagrejte rernu na 230 stepeni, a u međuvremenu u tiganj stavite javorov sirup i slatku pavlaku na vatru srednje jačin i ostavite da provri (mešajte da ne zagori).
Ohlađenu smesu podelite u šest vatrostalnih posudica, pa odozgo nalijte mešavinu sirupa i pavlake. Pecite oko 20 do 25 miuta.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!