Iskoristite preostale banane za ovaj ukusni kolač sa tamnom čokoladom!

Lako će ga pripremiti i početnici, kao i oni koji su već vešti sa pečenjem kolača!

Imate banane koje su već počele da tamne? Takve su najbolje za pravljenje kolača kao što je ovaj!

Mirisan i mek, aromu mu daje vanila, a zadovoljiće i ljubitelje čokolade.

Sastojci:

Tri velike zrele banane
Jedno jaje
80 grama maslaca
160 grama brašna
120 grama smeđeg šećera
Ekstrakt vanile
Prašak za pecivo
So
50 grama kakao praha
100 grama tamne čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni, manji duboki pleh obložite papirom za pečenje.

U blenderu usitnite banane, umešajte u njih rastopljeni maslac i šećer. Dobro izmešajte i dodajte umućeno jaje i kašičicu ekstrakta vanile.

SAVETI I RECEPTI: Za šta su sve dobre banane

U drugoj činiji pomešajte brašno, kakao, kašičicu praška za pecivo i pola kašičice soli.

Čokoladu usitnite nožem, zatim pomešajte smesu od banana sa suvim sastojcima i na kraju umešajte komadiće čokolade.

Pecite sat vremena u zagrejanoj rerni, ovaj kolač je ukusan i topao i prohlađen.

Koji je vaš omiljeni recept sa bananom? Recite nam u komentarima!