Evo šta vam je potrebno da biste spremili himalajsku pitu sa kupinama.

Sastojci:

Četiri šolje kupina

¾ šolje meda

Kašika limunovog soka

Tri kašike skroba od tapioke

Dve kašike putera plus 115 grama putera

2 ¼ šolje brašna

Kašičica soli

Osam-deset kašika hladne vode

Priprema:

Prvo napravite testo tako što ćete umutiti 115 grama putera, 2 ¼ šolju brašna i kašičicu soli. U to dodajte vodu, po jednu kašiku, pa nakon svakog dodavanja vode mutite – dodajte je dok testo ne počne da se skuplja u jednu veću skupinu. Zatim ga podelite na pola, svaki razvucite u kruži oblik i ostavite oko pola sata u frižideru.

Zagrejte rernu na 190 stepeni, a kupine operite i ocedite.

U većoj posudi pomešajte kupine, med, limun i skrob od tapioke – ukoliko vam se to ne čini dovoljno slatkim, možete po želji da dodate šećer u prahu. Ostavite smesu da odstoji oko 15 minuta, kako bi se ukusi sjedinili.

Obložite pleh papirom za pečenje, pa na njega stavite jednu polovinu testa, odozgo nalijte mešavinu meda i kupina, a zatim ivice testa namašite kašikom putera, stavite preko drugu polovinu testa i spojite ivice.

Po želji odozgo možete testo da premažete mlekom i pospete šećerom, a zatim na nekoliko mest rasecite testo po vrhu. Pecite oko 45-55 minut ili dok pita ne postane braonkaste boje.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!