Evo sjajnog recepta za one koji vole mekane, natopljene kolače.
Sastojci:
60 grama putera
125 mililitara mleka
Kašičica ekstrakta vanile
165 grama belog šećera
150 grama brašna
Dve kašike kakaa (plus za posipanje)
185 grama smeđeg šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.
Istopite puter i pomešajte sa mlekom, a zatim u to dodajte ekstrakt vanile, beli šećer, brašno i kašiku kakaa, pa sve dobro izmešajte. Nalijte u pleh i ravnomerno rasporedite.
U posudi pomešajte smeđi šećer sa kašikom kakaa i pola litra ključale vode. Promešajte da se šećer i kakao rastvore, pa sipajte u pleh preko smese. Pecite 35-40 minuta, dok vrh kolača postane čvrst.
Ostavite da se ohladi pet-deset minuta, pospite odozgo kakaom i poslužite.
Kolač je veoma mekan i rastresit, tako da ne očekujte da odsečete pravilno parče. Možda je najbolja opcija da izvadite kašikom u posudicu, a po želji možete odozgo i da stavite kuglu sladoleda.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!