Piletinu uglavnom svi vole, tako da sa ovim receptom ne možete da pogrešite ni kada treba da poslužite goste.
Sastojci:
Oko 600 grama pilećeg filea
Tri kašike brašna
Tri kašike ulja
180 mililitara soja sosa
Tri čena belog luka
Kašika rendanog đumbira
Dve kašike kukuruznog skroba
Dve šolje seckanih pečuraka
Dve manje šargarepe
Dve kašike susama
Priprema:
Iseckajte piletinu na kocke veličine zalogajčića, pa je uvaljajte u brašno. U tiganju zagrejte kašiku ulja, pa u to stavite trećinu mesa i propržite oko dva minuta. Isto uradite i sa drugom i trećom trećinom mesa – ako stavite sve odjednom, kockice mesa će se previše slepiti jedna za drugu.
Pomešajte soja sos, seckani beli luk, đumbir i kukuruzni skrob, pa sve to zajedno stavite u tiganj na vatru srednje jačine. Dodajte pečurke, propržite tri-četiri minuta uz često mešanje. Dodajte piletinu i promešajte da upije sos. Ostavite na vatri još četiri-pet minuta, na kraju dodajte šargarepu i susam, pa posle dva minuta sklonite sa vatre.
Ova piletina se najbolje kombinuje uz pirinač ili neko povrće po želji.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!