Kao iz restorana: Ljuta krilca u još ljućem sosu, idealna u hladnim danima

Jedan od najpopularnijih specijaliteta u restoranima brze hrane.

Ako volite piletinu, a uz to i ljutu, ovo je recept za vas! Začinjena hrana najbolje greje telo u hladnim danima.

A osim što ubrzavaju krvotok i samim tim podižu temperaturu, ljute namirnice štite od brojnih bolesti zahvaljujući sastojku po imenu kapsaicin, a koji stvara antioksidanse koji neutrališu slobodne radikale...

Ljuta pileća krilca

Sastojci
500 g pilećih krilaca
½ šolje brašna
¼ kašičice soli
¼ kašičice mlevene crvene paprike
¼ kašičice kajen bibera
Sos:
¼ šolje putera
¼ šolje ljutog sosa (može i domaći ljuti paradajz sos)
prstohvat belog luka u prahu
¼ kašičice bibera

Priprema:

Pomešati brašno, so, mlevenu crvenu papriku i kajen biber i staviti u kesu. U kesu staviti pileća krilca i dobro protresti, da se smesa lepo rasporedi po mesu, pa staviti u frižider na sat vremena. Pileća krilca poređati na rešetku iz rerne (ispod staviti pleh) i peći oko 45 minuta na 170°C. Zatim, premazati ih uljem i dopeći još nekoliko minuta na 200°C, da dobiju hrskavu koricu. Pomešati sve sastojke za sos i kuvati na tihoj vatri, dok se lepo ne sjedine. Pileća krilca preliti pripremljenim sosom i služiti toplo.