Čak i ako niste vešti u dekorisanju deserata, ove tortice ćete lako napraviti. Samo vam je potreban dobar špric za fil!
Za nešto jeftiniju varijantu, umesto maskarpone sira možete koristiti i krem sir...
Sastojci:
150 g omekšalog putera
150 g šećera
narendana kora 1 limuna
2 jajeta
150 ml mleka
prstohvat soli
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
Fil:
250 g maskarponea
sok od 1 limuna
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
Ostalo:
jestiva boja za kolače
ukrasne perlice, zvezdice
Priprema:
Kalupe za mafine obložiti dekorativnim papirnim korpicama. Rernu uključiti na 180°C. Testo: Šećer, narendanu koru limuna i puter penasto umutiti mikserom. Dodati jaja, mleko, so i, na kraju, brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesom puniti kalupe (do 2/3) i peći oko 20 minuta. Fil: Maskarpone sir, šećer u prahu i vanilin šećer umutiti, pa dodati sok od celog limuna. Dobro promešati, dodati jestivu boju po želji, pa napuniti poslastičarski špric. Dekorativno filovati ohlađene mafine, tako da se napravi forma jelkice. Po želji ukrasiti perlicama, zvezdicama...