Ukusni kolačići sa bademima spremaju se za pola sata, isprobajte ovaj recept!
Sastojci:
50 grama ulja
50 grama šećera
Jedno belance (birajte krupnije jaje)
40 grama jogurta
Četvrtina kašičice ekstrakta vanile
Četvrtina kašičice ekstrakta badema
40 grama brašna
65 grama bademovog brašna (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane ili većim supermarketima)
Pola kašičice praška za pecivo
Četvrtina kašičice soli
Dvadesetak badema
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni, u plitak pleh stavite papir za pečenje. U činiji srednje veličine pomešajte ulje, šećer, belance, jogurt, ekstrakte vanile i badma. Mutite mikserom, pa polako dodajte brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i so, miksirajući sve vreme.
Kad dobijete ujednačenu smesu, odvajajte kuglice (oko dve kafene kašičice testa za svaku), ređajte u pleh i u svaku stavite badem.
Trebalo bi od ove količine da dobijete između 20 i 25 kolačića. Pecite dok kolačići ne narastu i porumene, oko 15 minuta. Ostavite da se sasvim ohlade, pospite šećerom u prahu i služite.