Ne bacajte hranu: Evo kako da iskoristite ostatke pire krompira

Ovo jelo niko ne voli hladno, a umesto da završi u kanti za đubre, pripremite slasne uštipke...

Po običaju za praznike pripremamo više hrane nego što smo u stanju da pojedemo. Dok neke namirnice mogu dugo da "stoje", čak su i ukusnije kada se dobro ohlade, postoji hrana koja se jede samo sveže pripremljena.

U ovu grupu spada i pire krompir, a evo šta da uradite kada sa njegovim ostacima...

Sastojci:

50 g putera

130 g brašna

½ kašičice praška za pecivo

½ kašičice soli

500 g preostalog pire krompira

ulje

1-2 jaja

Priprema:

Puter izmrviti s brašnom, dodati prašak za pecivo i so, pa sve zajedno dobro izmešati. Dodati pire krompir, rukama umesiti i blikovati loptu. Testo razvaljati na debljinu od 1 cm, pa iseći na krugove ili oblike po želji. Svaki krug pažljivo umočiti u razmućeno jaje, pa pržiti u dubokom ulju, sa obe strane, da fino porumene.