Iako smo mi navikli da jedemo palačinke spremljene na drugi način, i američke palačinke su veoma ukusne - probajte i uverite se!
Sastojci:
120 grama brašna
Dve kašike šećera
Dve kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
240 mililitara mleka
Dve kašike istopljenog putera ili ulja
Jedno jaje
Javorov sirup ili med i voće po želji za preliv
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so, pa odložite sa strane.
U posudi srednje veličine pomešajte mleko i puter (ili ulje), dodajte jaje, pa umutite. Dodajte suve sastojke i izmešajte dobro.
Dublji tiganj zagrejte na vatri srednje jačine i podmažite ga uljem. U zagrejan tiganj sipajte po dve-tri kašike smese i pecite oko minut, pažljivo okrenite i pecite minut-dva sa druge strane.
Palačinke ređajte na tanjir i prekrivajte folijom da se ne bi hladile dok ne ispečete sve. Poslužite ih tople, prelijte sa malo javorovog sirupa ili meda i dodajte voće po želji – borovnice, banane...
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!